In Africa, millions of people survive by their livestock. Yet veterinary care is often insufficiently available. When farmers lose their herds to disease, drought or conflict, they lose everything: their pride, their culture, their savings and their livelihood. By helping to care for livestock and improve production, Vétérinaires Sans Frontières Belgium supports local populations in their struggle against hunger and poverty.

Donate

Internationale vrouwendag

Vandaag, op 8 maart, is het internationale vrouwendag. Maar niet enkel vandaag zet Dierenartsen Zonder Grenzen de vrouwen in de bloemetjes. Elke dag vechten we voor een beter leven voor vrouwen. En het verhaal van Gnériba Konaré uit Mali toont dat dit de moeite waard is.

Vrouwen hebben een grotere kans om in armoede te leven. Gewoon omdat ze vrouwen zijn. In onze strijd tegen armoede, hebben we daarom bijzondere aandacht voor vrouwen. Dierenartsen Zonder Grenzen helpt vrouwen om hun leven te veranderen via de veeteelt.

Neem nu Gnériba Konaré uit Mali. Ze was straatarm. Ze had geen schoenen, slechts één kledingstuk en moest elke dag bedelen om eten. Tot overmaat van ramp hadden haar kinderen haar verlaten. Toen kreeg ze van Dierenartsen Zonder Grenzen 120 zeepbollen, 3 geiten, 100 kg voer en 25 kg zout. Ze begon een succesvol handeltje in zeep. “Door zeep te verkopen, heb ik inkomsten. Met het geld kan ik kleding en voedsel kopen. Ik heb geen honger meer. Ik verzorg mijn geiten goed, zodat ze jongen baren en ik er ook enkele kan verkopen. Ondertussen heb ik ook 25 kippen.” Haar kinderen en kleinkinderen wonen nu terug bij haar, ze heeft voldoende geld en voedsel om haar herenigde familie te onderhouden. Bovendien is ze niet meer afhankelijk van de andere dorpelingen, ze respecteren haar nu.

Elke dag vechten we voor een beter leven voor vrouwen. En het verhaal van Gnériba toont dat het de moeite waard is. Maar er zijn nog vele vrouwen die uw steun kunnen gebruiken. Door Dierenartsen Zonder Grenzen te steunen, helpt u samen met ons de levens van vrouwen in Afrika te verbeteren. Doe nu een gift.

 

 

{youtube}3irirEnSKwE{/youtube}